091130 Ny vecka igen

Kommit hem från jobbet för en liten stund sedan då jag jobbade bara till klockan 14. Imorgon jobbar jag bara en kort tur på fyra timmar men de räcker gott och väl för jag har jobba sen Torsdag och långa skift över hela helgen och på Onsdag är man ledig :D Imorgon efter jobbet åker jag förbi och tränar lite sen neråt för att kolla vad de är för fel på datorn hos kunden som jag har jobba hos på min förra arbetsgivare.

Alltså Seriously vad är de för julkalender i år? Något skit med superhjältar. Vad har hänt med julkalendrarna? Det är ju bara svammel, visst ska det vara för barn med så här var det inte för. När jag var liten så var det sunes jul, Pettsson och finus, mysteriet på greveholm, osv De är ju alltså något som man kan kolla på än idag men nu har de blivit så mesigt enligt mig!

Idag har man betala alla räkningar för denna månad. Lönen kom och lönen gick :D Nej inte riktigt har faktiskt ovanligt mycket pengar kvar denna månad men de ska ju köpas julklappar så de är ju bra att ha lite extra över.

Har fundera på att beställa lite från gymgrossisten igen. Vad tror ni om fierce? De är ju ganska billigt. Det finns så jävla mycket att välja på men de dyra behöver ej vara bra. Som proteinpulver kör jag med WHEY-80 som jag tycker fungerar bra även som fettförbrännare. Har ökat i vikt till 95 KG men jeansen börjar bli förstora måste kanske gå och köpa mig ett par mindre sen. Nya träningskläder måste man oxå ta och inhandla sig iallafall underdel. Jag kör med korta tighta cykel/träningsbyxor. Har sett att många kör med långa bomullsbyxor och vanliga t-shirtar men de fungerar ej för mig då man kör konditionsträning och svettas en hel del.

Nu ska jag läsa en heligskrift som heter Aktiv Träning

Heippa

091129 Back

Det var ett tag sen man skrev hit några rader men jag tänkte bryta den trenden nu.
Har som vanligt jobba helg och inte haft mycket tid över för att sitta och blogga. Sen har man varit så trött när man jobba 10 timmarsskift och gått och lagt sig tidigt.

Idag har jag varit och träna efter att jag har jobba till 17. Man var så jävla trött så de var inte sant och man orkade inte träna så jävla hårt men jag maxade vikter till så mycket jag orkade. Försöker ju träna varannan dag men de går inte alltid när man jobbar sent och de är stängt.
Har gått ner i fett en del och gå upp i vikt hoppas de är muskler hehe :/ Måste köpa mindre jeans :D

Nu ska jag fortsätta svara håller på att bli interljuvad om första hjälpen

Heippa

091126 Lägger upp Motivation







091126 Hullu mies


091126 Nelson and Cash

Tjenare,

Sitter här hemma och lyssnar på musik. Hittade ett album på spotify, det är en julskiva med Willie Nelson och Johnny Cash.

Idag jag jobba förmiddag och varit och träna en vända på gymmet. Provade köra det som Janne sa med Roddmaskinen. Man ska hinna köra 1000 meter på 3.30 de låter inte mycket för världen men de är tungt. Jag klarade inte av det. Jag hamnade på 3.50 och helvete vilken mjölksyra man fick i armarna man borde bättra på sitt glykogenförråd. Men jag ska lyckas med detta innan året är slut. PROVA

Idag har man dragit i sig mycket kolhydrater i drink form. De bara pumpar i armarna.


Ådrorna kommer fram hehe :D
Kanske många tycker att de är bara svammel att dricka sånt?
Men när man jobbar så här och inte hinner äta mer än gröt på morgonen så måste man ta med sånt här till jobbet.
Man måste ha i kolhydrater när man tränar och vill bygga lite muskler. Har man inte det så händer följande, kroppen börjar ta protein från musklerna och då miskar man i muskelmassa och de är det helt onödigt att stå och lyfta på gymmet om man inte vill bli en pinne :D
En som tränar behöver även äta fett för musklerna livnärs på det under natten när man är i viloläge.
Så de är inte bara att träna :D

Imorgon är det bara att dra och jobba igen och sen hela helgen och så fortsätter de ända till nästa helg har väl en ledig dag där emellan.
Idag på jobbet hände det en grej när jag gick på morgonen besöket jag kan givetvis inte tala om vad de är pga sekretesskäl. Men våra söta lilla tant var så ledsen så man fick stå och krama om henne... Man måste ju uppmuntra och kunna ge lite extra stöd som personal...annars har man inget på jobbet att göra.

Nej nu ska jag spela lite NHL men när kommer 2010? Har spela runt denna flera gånger...

Du som läser detta ha en trevlig dag

Heippa

091125 Tulkoon juhla todellinen, tulkoon Jeesus Herraksi sen Tulkoon rakkaus ihmisrintaan, silloin joulu luonamme on

God dag,

Igår somnade jag klockan nio efter hockeymatchen som gick rakt åt helvete men de är fightclub.
Så idag är man rätt så utvilad måste jag säga :D Har sovit i 14 timmar.

Nu är det mindre än en månad till julafton tulkoon joulu. I år firar man julen på stadsön hemtjänst och i Boden för jag jobbar ej dygnet runt :P
Jobbar över 40 timmar storhelg man måste ju passa på för de är i år spm vi har extra tillägg på 20,25 och nästa år försvinner de. Jag har räknat att vårat nya helgtillägg efter året till nästa år blir på 6,25, de är ju som alla lagom glada för, NOT. Understorhelgerna har man iallafall 82 kr mer i timme så de är ju inte så illa. Ingen röstar på Petersen till nästa val INGEN.

Idag blir det som bara en lugn dag för min del. Är ledig hela dagen men sen jobbar jag en vecka i sträck.
Imorgon blir det nog lite träning efter jobbet. De är som skönt att jobba 4 timmars skift ibland då är de perfekt att åka förbi gymmet innan man åker hem och lagar mat.

Nu blir det en kopp java denna dimmiga dag


Hej

091124 3500 meter senare

Då var det en månad kvar till julafton och inga julklappar är inköpta men de hinns, tänker inte köpa så mycket bara någon present man behöver ej bränna så jävla mycket pengar åt vuxna människor.

Jar varit och jobba idag till tolv och har dubblera med Lill Anna Anka :-) dom har planera åt helvete galet åt oss men vi fixade de ändå til bra tid tycker jag :D Vi fixar alltid de hehe :)
Idag fick jag mina användar uppgifter skickade till tc:en i stadsön, Skönt!!!

Har varit på Ninas trafikskola och haft Ecodriving med en trafoklärare, Kommunen betalde det som utbildning åt oss. Det mesta kunde man ju men de fanns mycket han sa som man fick tänka på som man annars kanske inte tänker på, det var en jävligt bra lärare. Jag har gått omkring och sagt att fyfan för de här så jävla onödigt men de var fan kul som fan :D Inte dåligt att glida ny BMW 520i med lön och allt var betalt. Våran arbetsgivare är ej så jävla dålig ;-)

Efter lektionen där var jag förbi Nautilus och tränade in en timme tror jag de blev. Körde roddmaskinen ännu längere denna gång och det blev 3500 meter de är en så jävla bra uppvärmning ;)

Ikväll är det Hockey mellan SAIK vs LHF Det blir som vanligt en kännslofylls derby kamp men denna gång i Skellefteå kraft Arena.

Heippa så länge...

091123 Hockeykväll

God eftermiddag...

Vad har hänt idag i mitt lilla liv?
Jo jag har jobba till klockan tolv men vi blev klara med min dubblerare redan klockan halv elva så jag har gått omkring och trampa i lokalen och sen hjälp med en lunch.
Sen åkte jag förbi Radiomasten och tömmde min postbox på massa skit som deligationspapper på äldreboendet som jag ej jobbar på nåmer, helt onödigt att ha kvar sen var det tusen papper som heltidsprojektet som blir verklighet nu i Mars för min del och en massa skit om H1N1 viruset som man redan har läst på nyckeln.

Ikväll blir det att se hockeykväll 21.30 i SVT
Det är alltid lika roligt :D

Vill även hylla Micke Renberg för en otroligt bra expert kommentator för SVT.

Imorgon jobbar jag till 11.30 och sen har kommunen bestämmt att vi ska ta ecodriveing utbildning på Ninastrafik skola som ligger i Norra hamn, fyfan vad onödigt när man har gjort de när man tog kortet men de är ju betalt vafan de är väl lika och glida lite BMW 320d -05 :D

Sen efter ska man fara till gymmet och träna lite, de är som lika när man öndå är i stan :D Och man kör ju varannan så de är dax igen imorgon :D

Nu skiter jag i de här

Moi

091122 Söndagen och 3000 meter senare

Hello,

Idag har man tvättat kläder, de är skönt och få de gjort för jah tycker inte att de är så överdrivet roligt måste jag säga :D
Har laga fläskkarre i ugnen idag till middag och en sås av sjudet och givetvis potatis till.
Har varit en vända till Nautilus på pontus och träna ikväll. Tränade faktiskt denna gång nästa en och en halv timme. Ökade men roddmaskinen till 3000meter idag, nå fanns det mer att ge men man måste ju orka lyfta vikter oxå :D Men de är en jävla bra uppvärmning när man har blivit så less på spinning.
Det var ej så mycket folk där idag eftersom badet är stängt på söndagar men de började komma mer folk vid 18 tiden.

Nu är man ju lagom trött och ska gå och lägga mig innan tolv iallafall för imorgon är de förmiddag som gäller på stadsön.

Nu ska jag renbädda sängen och vika in all ren tvätt

Heippa

091122 The king is back



091122 De är offentligt NU


091121 Lignellska äldreboendet

Vad i helvete är de för äldreboende som vi har i Luleå? Säkert har e inträffa mer men de var ovanligt mycket på Lignellska. Jag läste detta i nsd hos mamma när jag var dit

Källa: http://nsd.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5014999

I en anställningsintervju berättade en korttidsvikarie om hur hon under ett tidigare vikariat på ett äldreboende satt extravak hos en palliativ person.
När hon tyckte att personen försämrades kallade hon på ordinarie personal.
När de kom in i rummet slog de vad sinsemellan om hur många timmar personen skulle leva. Vadslagningsbeloppet sattes till 100 kronor.
Lex Sarah-anmälan ledde till att de två vadslående fick en varning.

"Hur fan kan man slå vad om något sånt?
Då kan man inte se kunderna som människor. De är ju faktiskt så att dom betalar för god omvårdnad och de är inte detta.
"

En äldre man som fallit ur rullstolen i lägenheten skulle få extra tillsyn under natten. Han tittades till vid midnatt och var då vaken. När personalen fem timmar senare tittade in i lägenheten var mannen död.
Tjänstgörande sjuksköterska konstaterade dödsfallet, men sedan glömdes den avlidne mannen bort och det så länge att likstelheten gjorde det svårt för personalen att senare under förmiddagen ta hand om kroppen då mannen avlidit i hopkrupen ställning.
Utredningen visade att det fanns brister i rapportering mellan personal och i rutiner hur tillsyn ska ske.

"De här också. De är fan inga maskiner som vi som vårdgivare ger omsorg till.
Det ska fungera så att natten ska ta hand om den avlidne helst med ansvarig ssk, tillsynerna kan vänta till man har gjort klart allt hos den som gått bort. Sen kan man göra de övriga. Fokus fokus fokus...
"

En av de anställda i ett äldreboende klippte håret på en boende. Resultatet blev inte så bra eftersom den som blev klippt inte kunde sitta stilla.
En kontroll visade att fler boende blivit klippt av person och att resultatet såg lika illa ut.
"Håret är väldigt kort och på vissa ställen syns kala fläckar", konstateras i utredningen.

En man som dagligen fick besök av mobila stödteamet öppnade en dag inte dörren. Dagen efter öppnade han inte heller, men då larmades polis och förvaltare.
När de tog sig in i lägenheten påträffades mannen förlamad efter en stroke. Han låg i sin egen avföring och kunde inte meddela sig med någon.
Utredningen ledde till en handlingsplan om vilka rutiner som gäller vid liknande tillfällen.

"slarv"

Undersköterskan var otrevlig och kränkte den gamle mannen när han skulle läggas. Hon var också hårdhänt.
- Har du inget vettigt att säga får du hålla käft, vad skriker du för, du är som en barnunge. Han har aldrig haft en kvinna.
- Stirra inte i taket när jag talar till dig, titta på folk medan du lever!
Uttalandena rapporterades i anmälan och ledde till att undersköterskan fick en varning.

"Inte acceptabelt. Vi som uskor får ta emot mycket men man talar inte tillbaka på ett sådant sätt som förnedrar en kund. Man måste tänka på sjukdomsbilden."

En vikarie och en ordinarie anställd är hos en vårdtagare, som får sin måltid.
- Vill du följa med på sexparty? frågar vikarien den ordinarie kollegan.
Vårdtagaren tittar frågande, men säger inget om samtalet.
Vikarien får inga fler vikariat.

"Vad i helvete är ett sexparty? de vet nog inte en gamling heller. Sån kan man ta på en rast då inte kunder eller anhöriga hör eller är inblandade. Vi som jobbar inom Luleå kommun ska uppmana vid måltidssituationer för att våra kunder ska få en värdig middag och matlust för det första."

 

En bekant till en boende överlämnade 13 000 kronor som hämtats från bank. Pengarna lades i nattygsbordet. Sju dagar senare var hela beloppet borta.
Hemtjänstgruppen och nattpatrullen hade tillgång till nyckel till lägenheten, men dörren lämnades ibland olåst för att distriktssköterskan skulle kunna göra sina besök.

"Kontaktperson? Han/hon ska låsa in pengarna in i ett värdeskåp där bara kontaktpersonen och chefen har tillgång till nyckeln. Slarv och oansvarigt."

En vårdtagare hjälps till toaletten och sätts fast med bälte enligt rutin.
Sedan glömmer vårdpersonalen bort toalettbesöket. Först en timme och en kvart senare upptäcks glömskan.
Då är vårdtagaren så medtagen att middagen inte kan ätas.
Anmälan leder till att vårdtagarna i fortsättningen inte får lämnas ensamma på toaletten.
Det är framför allt brister i omsorgen som kommer fram i utredningarna.
När det gäller övergrepp handlar majoriteten om ekonomiska övergrepp, stölder där polisen sällan finner gärningsmannen.

"Detta får ej hända. Jag har hört på flera ställe där det har hänt.
Dock inte i luleå kommun på dom ställe jag jobbat men i andra kommuner x
"


Sen ska man komma ihåg att det finns bra äldreboenden i Lueå och Radiomastens äb är den bästa av alla eftersom jag har min placering där men jobbar ej pga övertalighet. Vi har 26 i stan och dom flesta är bra ställen. Men man har hört om missförhållanden på olika ställen och då ska arbetsledaren ställa sig en funderare varför de händer och göra något åt saken. Kanske behövs de en omplacerig av personal. För sånta här oansvarigheter får ej förekomma i denna kommun som man själv har som arbetsgivare. inte konstigt att våra gamla vill bo hemma så länge de går. Händer de sånt på ett ställe så blir de ju så att de talas illa om kommunens äldreboenden även om de ej händer på alla ställen...skärpning




""= mina kommentarer

God kväll

091121 Luleå is hero of the day

Luleå hockey gjordet det :-) visst med 2-1 mot kalles gamla klubb frölunda indians.
Matchvinnare är givetvis våran målvakt Anders Nilsson som motade 40 skott och släppte bara in ett när de var 7 sek kvar ab matchen. Pucken hittade ett litet mål, synd att han ej fick hålla nollan men han får gärna göra ett nytt försök nästa match för min del ;-)

Väskbilder om inte mailen fungerade




Passar jag i handväska?
Kanske man oxå borde börja med feniminsopsäck :D vad ska man lägga i?
tjejer brukar ju ta med hemmet i den men jag brukar låt min grejer ligga hemma tills jag kommer hem :D


Idag har jag varit till Boden och rensa bromsskivorna och bromsbeläggen.
Måste näst åka in till en bmw verkstad och stänga av varningslampan.

Nu ikväll har jag hållit på att rensa skåen på onödigt skit som man inte behöver ha med sig när de blir dax att flytta. Har lagt allt i lådor i skåpen så är det bara lyfta ut dom när de blir dax.

Nu ska jag dricka lite kaffe

Heippa

091120 v-12

Tjenare,

Idag har man varit och jobbat en kort tur till 13.00 och sen varit förbi på gymmet en vända.
Provade mitt v12 pulver idag och de känndes att blodet forsade i ådrorna hehe :) Körde idag med roddmaskien som uppvärming är så jävla less på spinningcykeln. Sen körde jag benpressen, förlossningsmaskinen, mage och armar. Nästa vända blir nog på söndag.

Imorgon blir det att åka en vända till Boden.
Sen händer det inte så mycket mer för min del ihelg de blir nog bara att slöa om dom ej ringer på jobb för jag skrev upp mig att jag kan jobba helg men jag blir ju alldeles för dyr så ofta får man ej jobba helg.

Nu blir det att äta lite

Heippa

091119 Julstjärna

Årets första julstjärna är uppe


Det var en guldstjärna men sprayade den med burken som syns på bilden,
den blev hur häftig som helt :D

Kvällens hockeymatch är fightclub

#1 - The first rule of Fight Club is, you do not talk about Fight Club.

#2 - The second rule of Fight Club is, you DO NOT talk about Fight Club

091119 Torsdag is my day

Idag är det Torsdag och jag jobbar alltid varje Torsdag och gör mina uppgifter som jag har varje Torsdag. Vad det är kan man ju givetvis inte tala om :P

Nyss var jag och hämtade ut paketet som jag beställt från Gymgrossisten.

vackert eller hur?

Imorgon jobbar jag förmiddag igen.
Men imorgon måste jag försöka stiga upp tidigare, har så jävla svårt den här årstiden för det första somna och när jag väl gjort de som vaknar man knappt :/

Vad händer till helgen?
Ingen fest iallafall. Ska bara ta det lugnt och åka till Boden en vända på Lördag och gå igenom bilen och kolla vad som är problemet till varningslampan som lyser. Servolja har jag fyllt på idag. De var nästan slut faktiskt.

Ikväll är det en spännade hockeymatch i Swedbank arena mellan Modo och Luleå.
Chris Abbott är tillbaka. Men modo har ett starkt lag nu när Foppa är tillbaka och när dom har skrivit kontrakt med Dan Hinote som har spela med Foppa i Colorado, NHL



Men de här fixar ni Luleå...

Åååå Luleå ååå vi älskar Luleå...

Hockey hälsningar från Teemu

091118 Nautilus Morden

Tjenare,

Vilken härliga dag vi har idag det regnar för fullt ute. Idag har jag stigit upp vid halv nio och vid nio åkte jag och Henry in till Nautilus för att träna. Henry körde med instruktör eftersom det var första gången för honom.
Själv så cyklade jag 10 km sen körde jag roddmaskinen i tio minuter och då var jag uppvärmd kan jag säga :D Tränade ungefär en timme och det räcker gott och väl.

Har nyss kolla på en serie via SVT play som heter Morden. Den är skit bra, de har bara gått två avsnitt av sex än så länge. Om ni kommer ihåg serien graven som gick för 6 år sen typ. De här är en fortsättning men med nya mord så att säga. Skit bra serie sen den, Kjell Bergqvist är otroligt bra...

Idag är jag väldigt väldigt ledig, fyfan vad skönt.
Men imorgon jobbar man förmiddag igen men de är sköt och vara ledig en dag så här.

Funderar på att gå ner och städa i förrådet lite men orkar man de?

Äh nu ger jag mig...

Moikka

091117 Men in Black

En bild av mig

"Man In Black"

Well, you wonder why I always dress in black,
Why you never see bright colors on my back,
And why does my appearance seem to have a somber tone.
Well, there's a reason for the things that I have on.

I wear the black for the poor and the beaten down,
Livin' in the hopeless, hungry side of town,
I wear it for the prisoner who has long paid for his crime,
But is there because he's a victim of the times.

I wear the black for those who never read,
Or listened to the words that Jesus said,
About the road to happiness through love and charity,
Why, you'd think He's talking straight to you and me.

Well, we're doin' mighty fine, I do suppose,
In our streak of lightnin' cars and fancy clothes,
But just so we're reminded of the ones who are held back,
Up front there ought 'a be a Man In Black.

I wear it for the sick and lonely old,
For the reckless ones whose bad trip left them cold,
I wear the black in mournin' for the lives that could have been,
Each week we lose a hundred fine young men.

And, I wear it for the thousands who have died,
Believen' that the Lord was on their side,
I wear it for another hundred thousand who have died,
Believen' that we all were on their side.

Well, there's things that never will be right I know,
And things need changin' everywhere you go,
But 'til we start to make a move to make a few things right,
You'll never see me wear a suit of white.

Ah, I'd love to wear a rainbow every day,
And tell the world that everything's OK,
But I'll try to carry off a little darkness on my back,
'Till things are brighter, I'm the Man In Black.

091115 I be fine couse i live and learn


Sitter här hemma och kollar på Greys Anatomy har börja se den för början igen :D Den är ju så sjuk bra.
Strax ska jag åter till jobbet för att jobba av andra halvan av dagen. Imorgon är det förmiddag som gäller.

Har suttit idag och gneta på julklappar och jag har idéer som vanligt :-) de är lätt hänt när man tänker kreativt hehe :)

Skulle vara otroligt skönt att få flytta redan nu men man får vänta till Februari.
De är ju bra åt andra sidan så kan man planera in veto dagar så man slipper ta semester.

Janne anmälde du mig på den fackliga utbildningen? När körs den?

Nu säger jag heippa eikä tässä ole järkee

091115 Bilden



Saat multa horsman, se rentun ruusu on
Sen poimin tuolta maantieojasta
Saat multa horsman, se rentun ruusu on
Kun juoppolalli tuli pojasta

Olen viikon ollut tiettömällä tiellä
Rapakosta krapulassa heräsin
Eivät ruusut kuki, eikä tuoksu siellä
Yhden horsman mukaan keräsin
Sinne maantieojaan viimein taju sammui
Niinkuin sika röhkin kuravedessä
Sittisontiainen pörräs, lehmä ammui
Paluu arkeen oli edessä

Saat multa horsman, se rentun ruusu on
Sen poimin tuolta maantieojasta
Saat multa horsman, se rentun ruusu on
Kun juoppolalli tuli pojasta

Tämä horsmankukka on kuin antajansa:
Rikkaruoho elon yrttitarhassa
Voiko muuta tuoda renttu reissultansa
Hortoiltuaan kauan harhassa
Tämän lahjan annan silti sydämestä
Niinkuin anteekspyynnön katumuksenkin
Pian se kuihtuu, ei se maljakossa kestä
Niin käy joka lupauksenkin

Saat multa horsman, se rentun ruusu on
Sen poimin tuolta maantieojasta
Saat multa horsman, se rentun ruusu on
Kun juoppolalli tuli pojasta

091114 Lördag

Har för ett tag sen stigit upp och kolla det nya avsnittet av Greys Anatomy.
Det var ett så jävla bra avsnitt, det är en grymt bra serie. Ska bli spännande att se den nästa gång.

Sitter och lyssnar på
Mitä silmät ei nää sen sydän ymmärtää 

Strax ska jag dra och träna innan de stänger.
På lördagar är det bara öppet till fyra :(

Och sen blir det att bege sig till jobbet

Heippa

091113 Perjantai


091113 Fredag den 13e

Har kommit hem från jobbet för en halvtimme sedan.
Slutade egentligen jobbet 11.30 vilket var mycket ovanligt på en Fredag men så blev det ej denna gång heller för jag fick åka till SuS och där drog det verkligen ut på tiden. Där vi träffade 7 olika ssk och en doktor. Blev att sitta där i 4 timmar innan vi fick åka hem.
I helg bilr det att jobba istället för ledighet då jag bytte helg med en arbetskompis då jag får vara ledig lucia helgen istället.

Otur idag? Nej inte än iallafall.
Är det nå skräckfilm ikväll?

Nu blir det tacos och sen kanske jag ska ta och bala lite vetelängd om jag orkar de de får vi se :)

Imorgon börjar man jobba först 16.30 så man hinner gott och väl vara och träna på gymmet innan.

Idag fick jag som alla anställda i kommunen ett mail.
100101 kommer arbetsgivaren att ta bort vårat helg tillägg. För er som jobbar privat och inte fattar det så är det ett extra tillägg som vi har på 20 kr extra i timmen under helgen. Vi har alltså kvar vårat ob på 45.50/timme under helgen.
Det var en omröstning vilka som ville ha istället 250 kr istället för helgtillägget som vi som går heltid får ca 1000 kr per månad. Många kan ju tycka att varför vi ej ville ha det istället för något men jag ser det som lönedumpning från kommunen sida.
Så idag stod det i mailet att vi ska få en ökning alltså ett nytt lokalt avtal på 30% på våra helgtillägg på månadslönen. Vilket blir det samma som 250kr om man jobbar varannan helg, kanske inte många som har lagt märkte till det eftersom de förklaras på ett annat sätt men så är det.
Det är bara till oss som är tillsvidare anställda, hur blir det med vikarierna? Och dom som blir ny anställda?
Den frågan kom upp redan från början istället innan helgtillägget infördes. Att man skulle få de på månadslönen.
Vilket jävla skit alltså, de går bara neråt för oss som har ett tungt och lågavlönat arbete. Arbetsgivaren lovade 1,5 timmar mindre arbetstid per vecka men med full betalt.
nej det är dax att börja jobba inom facket...
Den som hoppar av facket som har ett jobb får ett kok stryk av mig :D

Heippa

091112 Vaccin

Tycker vissa gör rätt som inte tar vaccin.
Men samtidigt vill man ju inte bli smittad men de är skrämmande när man läser detta:


Forskarlarm om vaccin mot svininfluensa:


- Foster och spädbarn kan få kroniska skador av etylkvicksilvret i vaccinet

Foster och barn kan få obotliga skador av det etylkvicksilver som finns i varje dos vaccin mot svininfluensan, säger professorn emeritus i miljömedicin, Maths Berlin, som är en av världens ledande kvicksilverforskare och ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd.

 

Varje dos av influensavaccinet Pandemrix innehåller konserveringsmedlet tiomersal, en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver.  Det är detta vaccin som Socialstyrelsen nu har beställt till hela svenska folket.

 

- Etylkvicksilver kan till och med vara farligare än metylkvicksilver och sönderfaller snabbt till oorganiskt kvicksilver, som effektivt skadar hjärnans celler, säger Maths Berlin.

 

När detta inträffar under hjärnans utveckling hos foster och barn kan kroniska skador uppstå med ett livslångt lidande som följd.

 

- De undersökningar som Socialstyrelsen och Läkemedelsverket stöder sig på kan inte utesluta en betydande risk för påverkan på hjärnutvecklingen hos foster och barn, menar Berlin.

 

Berlin pekar främst på tre riskgrupper. Foster hos gravida kan bl a drabbas av hjärnskador med autism och Damp/ADHD som följd. Också utvecklingen av hjärnan hos barn i åldern upp till tio år kan hämmas av etylkvicksilvret. Sedan kan vuxna som har en ärftlig känslighet för kvicksilver få sjukdomssymtom. Av de tre riskgrupperna är de vuxna de minst utsatta.

 

Europeiska läkemedelsverket (EMEA) har hävdat att tiomersal skulle vara riskfritt, men Berlin menar att man inte kunnat redovisa underlag för detta.

 

Amalgamskadefondens generalsekretare Thomas Karlsson är mycket kritisk till Socialstyrelsens handläggning.

- Det finns kvicksilverfria vaccin, men trots att anbud lämnats på sådant har Socialstyrelsen inte tagit riskerna på allvar och anskaffat vaccinet. Andra länder har beställt allt kvicksilverfritt vaccin som kommer att tillverkas den närmaste tiden.

 

Professor Berlin avråder gravida och barn från vaccinering med Pandemrix med Pandemrix som har tillsatsen tiomersal.

- Jag anser att riskerna att få men för livet är för stora för barnen. Även som vuxen skall man avstå från vaccinet om man är känslig för kvicksilver.

 

- När myndigheterna påstår att vaccinet är säkert lurar man folk. Myndigheterna måste helt enkelt ta fram ett kvicksilverfritt alternativ för barn och gravida kvinnor, menar Berlin.

 

Källa: http://www.amalgamskadefonden.se/news.asp?id_News=111&ref=142

 


091112 Snart är det fredag

Har nyss kommit hem.
Idag har jag jobba till 14.00 och efter det så drog jag och tränade på pontus.
Det var otroligt skönt att träna, sist jag tränade var 091102 alltså 9 dagar sen. Man börjar känna att de drar i knäna och man är trött och allmänt seg när man inte har träna, men nu är jag back on track :-)

Imorgon jobbar jag en kortis till 11.30 och egentligen så skulle jag varit ledig helgen som kommer men det är en som behöver vara ledig och jag brukar ställa upp och jobba, har ju ändå inte så mkt att göra. Men då är jag istället ledig under luciahelgen.
Sen jobbar man mån,tis ledig ons jobbar tors och fredag och sen är jag ledig helg. Hade tur som hade två lediga helger på rad.

Nu ska jag dricka lite kaffe och bara kolla tv....

Heippa

091111 Bad and Coffee


Tyckte att denna låt sög när jag hörde den första gången i firmabilen men nu är den faktiskt är helt ok!

Har varit till Stadsön och till jobbet idag och dragit en kopp kaffe innan jag gick och tittade på lägenheten som ligger på stadsön.
Sonja bad mig hälsa till henne som bodde nu i lägenheten för hon verkar ju känna alla :-)
Jag gick upp i lägenheten och hon frågade hur jag kom in eftersom det var portkod? Jag sa att jag jobbar i Stadsögruppen och vi kan alla koder haha :)
Tyckte lägenheten var fin, finns väl lite och fixa men de är ju bara små grejer. Har tagit och beställt avtal så nu gäller det bara att säga upp denna lägenhet.
Skönt det blir närmare till jobbet :D

strax blir det att äta lite sen får man se vad man hittar på resten av den lediga dagen.

Tänk bara en sån sak

091110 Stadsön

Nu är man hemma på rasten och väntar på att morsan ska komma förbi. Kollat lite grays här under tiden i väntan på att jobbet ska dra igång för träna var man inte i skick till, på Torsdag kanske jag vi får se.

Imorgon ska jag dra och kolla på en lägenhet på stadsön som jag ligger på första plats på.
Om den är fin eller duger för finare kan man alltid gör för tummen ligger inte riktigt mitt i handen på mig :-)
Skulle som vara skönare och flytta dit eftersom man är på jobbet mesta delen av månaden. Sen blir det ju närmare till Boden och SuS där de finns kaffe :p

Nu ska jag dricka lite kaffe och kolla sista delen av Grey´s

Återkommer imorgon, hur det gick.

heippa

091109 Kväll

Kollade precis hockeykväll den är ju så jävla bra.
Därför är det värt att betala pengar till radiotjänst i Kiruna.
Jag missade fotbollsgalan eftersom jag jobbade. Såg dock lite hos gubbarna :D men får kolla den senare via nätet.

Idag har jag salgit vad om att jag ska åka Vasaloppet inom den närmsta tiden, dock inte i år måste lära mig stå på skidorna först :D

Nu ska jag kolla på greys anatomy, ni vet världens bästa serie. Har kommit nya avsnitt.


Kom ihåg OS i vancover 2010

God natt

091109 Hero of Gammelstad :-)

Här sitter man hemma på sin rast igen och har en delad tur igen.
Har varit med brosan på kebabstället i Örnäset Centrum och dragit i oss kalori pizzor. Men de är ej så gott med pizza men vad ska man göra när man är för trött för att laga krubb?

Vi har varit och handla på Willys lite mat och nya städ grejer för jag tyckte att dom jag hade sjöng på sista versen.

Håller även på att kolla på en nya lägenhet. Just nu kollar jag på en i Gammelstad några meter från lokalen. Så man kanske skulle få ner kostnaden för resandet till jobbet. Har 16km enkel väg så det blir många kilometer på månad.
Gammelstad är ju ett fint område men vi kommer att byta lokal men det är hemligstämplat än var det blir men det blir inte så långt bort.
Får ju se om man får den. Det är en dirket bokning...


Strax bär det av till jobbet och på ett middagdsbesök innan kvällsrutten drar igång.

Heippa

091108 Bättre

God kväll,

Sitter här hemma och lyssnar på Black and White som körs via Spotify.
Har flaxa lite från jobbet ikväll då vi hade det jävligt lugnt så man fick minska sin flexbank lite :)

Nu börjar det känns bättre. Man har ej så mycket hosta nå mer och feber vill jag inte ha för det har jag sagt till kroppen och jag brukar kunna kämpa emot för jag vill ej ha några sjukdagar i år.
Hos min förra arbetsgivare sa arbetsledaren att de är synd om vikarierna när dom aldrig får jobba för ni är ju aldrig sjuka :)

Imorgon jobbar jag delad tur och samma på Tisdag men de är faktiskt ganska skönt med den där rasten på fem timmar då man hinner handla,laga mat och vila. Annars brukar jag träna där emellan men de har jag ej börjat med än, jag väntar till jag blir helt frisk och det borde jag kunna börja med till veckan. Man känner sig så jävla lat och slapp när man inte tränar.

Pinsamt som fan var det när Sverige förlorade mot våra grannar med 7-0 tur att man är finne ;)
Men Sverige måste hitta på något innan det blir VM. Inställning, Inställning; inställning.

Jag vill ha:
H. Lundqvist (J. Gustavsson)

P. Forsberg - A.Steen - M. Weinhandl
N. Kronvall  - N. Lidström

D. Sedin - H. Sedin - L. Ericsson
M. Öhlund - D. Murray

T. Holmström - M. Nilson - Daniel Alfredsson
J. Ericsson - C. Bäckman

L. Omark - H. Zetterberg - J. Franzen
A. Lilja - M. Johansson

Extra anfallare: D. Widing N. Ekman J. Davidsson

Drömmar är till för att ätas men vissa kan ju ha dom som drömmar :-)

091107 Inlåst

En otroligt bra och gripande serie som går i fyran HETER

Inlåst

Måste ses av alla...

091107 Pretty good

Sitter hemma på min rast har den berömda delade turen igen.
Men de gjorde inte så mycket idag för jag fick se Sverige mot Ryssland. Vilken jävla bra match det var men Sverige tappade fart och placering och då gör ryssarna mål. Peter Forsbergs insatts var mycket väl godkänd jag tycker han gjorde en kanon bra match kanske att han skulle skjuta lite mer på mål. Men man såg när foppa gled in i den ryska zoonen så hade dom ryskaspelarna stor respekt för Foppa och vågade knappt anfalla honom.

Omark och Harju har inte gjort något imponerad enligt mig. Harju också som har sin vikt och längd, ANVÄND den.
Våran målvakt Tellqvist gjorde absolut en godkänd match.
Spelare som måste hyllas är: Matthias Weinhandl, Johan Davidsson, Daniel Widing och så klart Våran Foppa och Stjärnbacken Johansson.


Strax bär det av mot jobbet igen. Men fan vad de är jobbigt och jobba med denna hosta. Har köpt medicin för att dämpa rethostan. Men går det ej över imorgon så vet jag ej om jag dra till jobbet men vi får ju se de är ju som sagt imorgon.

Heippa

091106 Kväll

Modos miljongåva till klubben. Vissa av dom veteraner som spelar för Modo Hockey bidrar med ekonomiskt stöd till Klubben.
Det händer inte varje dag att man läser en sån artikel.

Imorgon är det LIVE Sverige - Ryssland i SVT 11:55
Det blir en spännande match.
Kul och så vad foppa kan göra för tre kronor och spelar pebben?


Läste och hörde idag att det kan räcka med en spruta mot svininfluensan. Jag blev som sagt väldigt sjuk av den där sprutan om man ser till dom andra i gruppen som tog den. Nu har man blivit riktigt förkyld. Om de ens skulle bli en andra spruta så vet jag ej om jag skulle ta den. Dom som har obstruktiva lungsjukdommar m.m kommer säkert att få en andra spruta.

Det finns ju faktiskt många som har gått bort pga vanlig influensa har vi glömt bort att jämnföra dessa två influensa typer vid dödsfall och insjuknade eller är allt svin nu?

091106 Skön reklam


091106 Tornedalingen uppdaterar

God dag,

Idag har man legat länge i sängen för man inte i 100% form så det gäller att vila så man orkar jobba helg. Inte har man heller sovit så värst mycket men vila kan vara skönt de med.
Men jag vill bli helt återställd så jag får börja träna igen så man inte känner sig så jävla slö. Får man väl börja med till nästa vecka antar jag.

Strax blir det att börja tvätta kläder, städa och dra och handla lite mer mat så man klarar sig :)
Jag som tänkte vila idag men rena kläder måste man ju ha och städat är ju ett stort måste, det ska vara rent och snyggt, har sett många dåliga exempel på städning och jag får gåshud av när jag bara tänker på de. Själv tror jag att de är sen jag var med Elin som jag har fått de här med städningen men de är ganska bra att vara lagom inte extrem, men de är nog ingen fara :)

Igår imorse när man får till jobbet så var det som vilken höstdag som helst. Men sen när jag och Sandra var och körde med firmabilen och var på något uppdrag så började det att komma små sockerbitar. Men senare till lunch så började det att snöa på riktigt, stora vantar som gamlingarna säger. Jag tänkte att äntligen så får vi snö men var är snön idag då? Det ligger lite snö i någon kurva men inge mer...Nu vill vi ha 50 cm snö som kommer hit för att stanna. Men vi vill inte har för mycket med samma för det finns för mycket folk som inte vet är man ska lägga på vinterdäck och hur man kör en bil när det kommer snö, se på dom i skåne Nu på sista tiden har det börja komma mkt snö till Skåne och dom kör av vägen och de blir mycket olyckor så dom borde få en lärdom av oss Tornedalingar ;)

Hei Hei

091105 Sverige

Oj vilken skön vinst för sverige :D
Vilken match av Sverige och foppa hoppas foten håller så att han hittar bättre form för då blir han jävligt farlig.

Nu filmtajm

Heippa

091105 Bilder från Halloween 2009


Anton och Janne

Jag dricker en öl på puben

Anton, Janne och Källi

Styrelsemöte i Luleå

Källi och Janne på krogen

En Poron potku senare

hello im Johnny Cash

Viekä minut baariin veljet

Carolina?

stans sämsta pub

Våran privat chaffis, jävla hon gillade poron potku ;D

091105 Då var det dax igen och mot Ikea

Har kommit hem från jobbet för en stund sen. Hade en kort tur idag till 14.
Ja där projektet som vi håller på med på jobbet och trivselregler som jag förskte förklara åt en person men tog det på fel sätt men skit samma alla kan ju inte förstå eftersom man tror att allt handlar om en själv.
Iallafall så tycker jag att de bara blir mer disskutioner om saker och ting när man håller på med sånt. Vi får se vart de slutar när vi är klara med de.

Igår var jag med Sonja och chefen och tog de där jävla vaccinet och den enda som fick biverkningar får det var ju givetvis jag och givetsvis så jobba man kväll igår och förmiddag idag. Jag blev helt svullen om armen och fick svttningar och lite förkylingssymtom som 1/10 kan få men inte fan sjukskriver man sig för sånt för man är väl en tornedaling :)

Jag frågade även ssk som gav sprutan där till oss om det blir en till och när i såfall? Hon sa att den är inte helt säkert ännu om det blir en spruta till men om det blir så, då skulle man få en kallelse inom tre veckor. Tur att man har en av Luleå störrsta arbetsgivare så man slipper så i någon jävla kö utan för något hus och får istället åka under arbetstid.

Har även planerat en resa till Haparanda under December och möjligvis att Janne också kommer dit då. Men jag märkte att jag jobbar fan varje helg. Så janne vad tror du om 6/12 en Söndag? Köra en vända på stan, käka lite och dra en vända på Ikea och affärerna som är runt i kring...Julshoppa :D

Kommer ladda upp lite bilder här senare

Heippa så länge

091103 Hero of me

Ja idag har jag inte så mycket att skriva eftersom allt som jag har gjort idag ligger i secreteslag på socialförvaltningen :D Med andra ord så har jag jobba hela dagen.
Det har som varit en snabb dag på jobbet fast man varit där i tio timmar men trött har man varit men de beror väl på att de varit en så grå dag.

A hero of me
Yeah that’s what I’ll be
And when I come home
They’ll be damn proud of me
I’ll carry this proud
To the grave if I must
Because it’s this that I love
And a feeling that I trust

Imorgon ska jag vakna till nio tänkte jag och sedan dra och träna innan jobbet. På jobbet imorgon så har vi planeringsmöte hela eftermiddagen och vid 16 tiden ska jag åka till vc och ta vaccinet mot det där h1n1 viruset. Egentligen så vet man inte varför man tar de eftersom ingen vet något om de. Läste på nätet om det att man inte vet vad de kan göra på gravida kvinnor men att dom kan ha fyra gånger större risk att sjukna men foster skador ska det inte ge, och på folk med andra sjukdommar osv. Ja man vet ju egentligen inte så mycket.

Men de enda jag tänker på är om muskeln blir öm så blir det svårt att träna till helgen men men...tar nog de ändå. Dock ej för min egen skull.

Spännande hemma match blir det nästa gång mot hv71 hemma i coop arena...

Måste fara och hälsa på mitt gamla jobb där min en vän från Pajala har fått jobb.
Men hinner man? Man är ju på jobbet hela tiden...ja man får se.

Nu ska jag läsa min heliga skrfit "aktiv träning"

Heippa

091102 Luleå hockey är dom bästa



Fyfan vilken tredje period Luleå gjorde i Axa center då dom besegrade Södertälje ned 3-4.
Dom Låg under med 3-2 men Abbot bröderna visade vägen med varsitt mål. Vad hade Luleå varit utan dom?



Det blev att vara och träna ikväll. Fan vad skönt de var alltså, det känns som att man är back on track efter helgens äventyr. Var dit vid fem tiden och den tiden är då det börjar hoppa in folk men de gör inte så mycket så länge man inte behöver köa till maskinerna. Så strax ska jag gå och sova och vara en pigg hemsamarit åt våra kunder i Gammelstan :-)

Hyvää yötä

091102 Måndag efter Helgen

Har kommit hem från jobbet för en liten stud sedan och sitter och funderar om man ska orka fara och träna lite på Nautilus. Man är som rätt sliten efter helgen och har haft en ganska trött dag på jobbet. De märkte mina arbetskamrater då jag var så tyst på morgonen :-) annars brukar jag haft mina kommentarer hehe :)

I Fredags så kom Janne och Källi hit efter 18 tiden. Vi satt och drack lite pilsner, whiskey, cola groggar med koskenkorva vanilj viina och Leijona givetvis :p
Vi var ut på allstar men åkte ut där ifrån av en vakt för han trodde att jag sov när jag satt och skrev sms. var så jävla förbannad på hon, han klöste mig som en tjej. han märkte ju sen att jag ej var så full som han hade trott men han kunde väl ej svälja sin stolthet eller så gjorde dom det pga att dom ville tjäna pengar på inträde. cad som hände sen är historia.

På Lördag morgon så öppnade vi ett par lonkero och festen var igång igen :)
Redan klockan ett var vi på stan och shoppade pch drog på Anatolia för att dricker några new castle öl you know the one and only ;) Sen trampade vi vidare till Örnäset och fortsätte lite.

Senare på kvällen så drog vi till Anton och Ping och käkade middag och drack lite Tequila och bärs.
Janne kom med bästa kommentaren "Jag ska skära ner på träningen" :) De var ju inte så han menade men de lät roligt :D
Ja sen på kvällen vid tio tiden drog vi mot cleo med den söta taxichaffören som vi tre snygga framgångsrika män i bilen som vi var utklädda till :) Hon lät lite skepptisk, konstigt? Men cleo öppnade först vid elva så vi for på Anatolia igen och drack några bärs sen vid elva så var vi fitt for fight.
På cleo stod vi och nötte kreditkorten vid bardisken. Det blev allt från poron potku till marguritas. Pengar är ju till för att användas och vi prioriterade :D

Söndagen däremot blev lugn då vi kollade en film med Johnny Depp och Christian Bale och köka godis och drack julmust.

Men helvetes kul har vi då haft i helgen måste man ju säga.
Man har träffa en massa roligt folk. Den häftigaste måste ju ändå ha varit ekonomen på matstället där vi käkade två pizzor var och snackade bilar som kvinnan hade och jag kan säga att de var inte vilka bilar som helst ;)

Nu blir det att lira lite hockey och fara och träna om man har ork och imorgon är det jobb som vanligt...

Heippa

for now

RSS 2.0