090930 Poro

har försökt i flera timmar hitta en ren som står på nätet.
Har skriva poro seiso, poro standing, ren står ståendes poro altt :D
Men jag hittade inte...
Gjorde en sak i photoshop men fick ta till en skiss istället och de blev fan bra :)

Poron potku recept:
4cl tequila
2cl tabasco

drick

Hyvää yötä

090930 Hemsamarit

Hemsamarit

hemsamarit, äldre benämning på kommunalt anställt vårdbiträde i öppen vård, dvs. person som arbetar inom kommunal hemtjänst.

Hemtjänst

Från Wikipedia

Hoppa till: navigering, sök

Hemtjänst organiseras i Sverige främst av kommunerna och består av att bistå individen med hjälp i det egna hemmet så att individen skall kunna fortsätta bo kvar hemma. Oftast bedrivs den av kommunal personal, men tjänsterna kan också köpas in av privata företag. Idag är hemtjänsten ofta sammanslagen med hemsjukvården till hemvården.

Personal inom hemtjänsten består främst av vårdbiträden och undersköterskor men även sjuksköterskor samt distriktssköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och assistenter. Vissa arbetsgivare bistår personalen med särskilda arbetskläder, så som enhetliga jackor, västar, förkläden samt ibland andra likvärdiga överdelar och byxor. Men för det mesta arbetar hemtjänstpersonalen i egna kläder, ofta med ett skyddande förkläde över.

Insatser [redigera]

Hemtjänsten och hemvårdens insatser styrs utifrån flera lagar, främst enligt (Socialtjänstlagen), SoL, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS samt Hälso- och sjukvårdslagen, HsL. Det åligger varje kommuns socialtjänst att besluta om vilka insatser som respektive individ är i behov av, utifrån gällande lagstiftning, och därefter bevilja eller avslå den sökta hjälpen (se Biståndshandläggare). Vård enligt HSL beslutas i regel av en läkare men kan också beslutas av en sjuksköterska och i vissa fall av en biståndshandläggare. Därefter skall respektive hemtjänstgrupp i samråd med individen själv göra upp en individuell arbetsplan över hur hjälpen skall utformas och genomföras.

När det gäller behovet av medicinsk hjälp, exempelvis i form av läkemedelsgivning, omläggningar och andra liknande insatser, bestäms detta av ansvarig läkare och/eller sköterska vad och hur hjälpen skall utformas..

Förutom den medicinska hjälpen kan insatserna bestå av exempelvis städning, inköp, bäddning, personlig hygien, blöjbyte, måltidshjälp, promenader, ledsagning till exempelvis läkarbesök, tillsyner med mera.

Eftersom kommunen arbetar utifrån ramlagar uppstår ofta ett problem med att tolkningen av dessa ofta hamnar längs ner i den byråkratiska ordningen på biståndshandläggarna själva, eller i vissa fall på omsorgspersonalen direkt. I denna tolkningsprocess uppstår ofta en problematik i hur man skall göra själva tolkandet, socialtjänstlagen säger bland annat att individen skall ha en skälig levnadsnivå. Därmed finns ofta en risk att kommunerna skapar olika tolkningar beroende på bland annat ekonomiska situationer. Ett annat problem är också att ramlagar varken säger vad en individ är berättigad till eller inte berättigad till vilket försvårar processen ytterligare. Roine Johansson, som vidareutvecklad Michael Lipskys teorier om gräsrotsbyråkrat, menar att detta är en av de större centrala problemen just hos gräsrotsbyråkraterna. Johansson och Hans Berglind, som forskat kring handlingsutrymme, beskriver detta som dels en flexibilitet som är nödvändig men också som en medveten konflikt där vår regering/rikstad skapat lagar som de sedan delegerar vidare och på så sätt överför en form av tolkningsansvar nedåt i kedjan.

Svårigheter [redigera]

Ett problem som funnits inom hemvården sedan länge är hygienen. Nu mera finns det att tillgå handskar, förkläden, handsprit och andra hjälpmedel för att ge goda hygienska förhållanden – något som ej var självklart för bara några år sedan. Dock finns det ännu mycket att förbättra på denna punkt.

Ytterligare ett problem har varit arbetsförhållandena hemma hos omsorgstagarna: Ofta måste personalen arbeta i trånga lägenheter och med otillgängliga ytor. Likaså utsätts ofta personalen för hem som är rökiga och där det förekommer djur eller andra allergiframkallande föremål. Enligt Socialtjänstlagen kan inte personal neka till att arbeta i exempelvis rökiga miljöer, utan det är istället varje arbetsgivares ansvar att ordna med lämpliga hjälpmedel för att arbetet skall kunna fungera. Även färdvägar till och från omsorgstagare är ett stort problem, speciellt på landsbygden vintertid. [källa behövs]

Andra svårigheter med omsorgsarbete är att det är människor som arbetar med människor. Forskare har studerat denna interaktion i flera årtionden och upptäckt att det ofta förekommer att man jobbar med hjärtat snarare än en form av omsorgsrationalitet mellan hjärna och hjärta. En risk som lätt uppstår i dessa möten är att särbehandling av omsorgstagarna kan ske. I sin simplaste form kan detta exemplificeras med att den omsorgstagare som upplevs som omtyckt får en bättre omsorg än den omsorgstagare som upplevs som motsatsen. Sådant handlande från personalens sida är straffbart.

Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Hemtj%C3%A4nst"

Så de är inte så lätt jobb alla gånger. Alla hade inte gjort de för den lönen kan jag säga...

090930 Keskellä viikkoa ollaan taas

Terve,


Tog en bild med min brors digikamera.
Bilden till vänster är originalet och den till höger har jag varit på photoshop med en vända :)

Kollade en film idag som hette united state of Leland, de var en bra film om man är på humör för att tänka.

Idag tänkte jag försöka ge mig på att sy fast den där dragkedjan i pjäxan.
Jag köpte ett par skidor med pjäxor av janne i helgen.
Jag väntar på snön sen jävlar ska jag på Ormberget och åka skidor. Jag har ej åkt sidor sen skoltiden så de ska bli väldigt intressant. De är ju en bra träningsform och jag tror jag kommer att gilla de oxå. Längdskidåkning är ju oxå något man kan göra i samband med afterski ;)
Måste köpa kläder till de, någon som vet nå bra ställe som säljer?

Nu tänkte jag ta och lira en match hockey som jag brukar göra i brist på annat.


Nu har man haft två slö dagar när man har varit ledig men imorgon gäller det att vara på hugget igen för då är man hemsamarit igen :) Ganska gulligt när dom kallar oss för hemsamariter...

Heippa

090930 Natt och lyssnar på Suuria seteleitä

Riktig Levi låt detta


090929 Nukku

Ska dra en Teemu nukku medans Janne drar en janne nukku snart börjar de bli dax för alla att dra en nukku.

Hyvää yötä

090929 Marika

Jag känner Marika och Marikas Mormor och mormors jobbarkompis chefs, kompis som är under anställds kompis som är Marikas mormor hennes barn som är Marikas mamma, fattas?

Vi har drivit med varandra till vansinne idag...
Haha fan vilken sjuk MSN disskution...
De är ej alla som har..................

Nu dricka kaffe och sluta svammla :D

090929 Muonioon

Hittade en bra låt eller jag hörde den hos Janne under Römppäviikko.
Den är ju grymt jävla bra och grym text är de också...
Så varför inte dela med mig...Här har ni något alla finlandssvenskar!!!!

Jope Ruonansuu - Muonioon

original   

Siellä missä ihmisiä liikaa on
Siellä heikoimmat jalkoihin jää
Joka vastaantulia on tuntematon
Ei siellä sielujen peliä nää

Monta kertaa itseni löytää saan sieltä
Keskeltä kiiren ja tuskan
Silloin valkeni suurissa unelmissain
Se on tuo tutun tunturituulen ja ruskan

refrain:
Tullut oon Muonioon
Luontoa silmiin katsomaan ja kuuntelemaan
Se mitä kertookaan
Tuntureihin muonion
Kaipaa sydämeni rauhaton
Luontoäidin kainaloon
Muonioon

Tuuli keväinen tunturin juurella soi
On jäkälän tuoksuinen maa
Sen taivaanlahjana kokea voi
Joka kutsun tuon korkean saa
Lappi läntinen kehtona kulkijan
Ainutlaatuisen tunnelman luo
Se on rakkautta kädessä korkeimman
Niin rauhansa rintaani tuo

refrain

Täällä tuttu on kulkija jokainen
Joka lumoa kaipaa ja taikaa
Täällä sydän on rinnassa ihmisen
Jolla rakkaudelle on aikaa
Täältä hetkeksi pois vaikken tahtoiskaan
Sinne kiireiden keskelle lähden
Palaan unelmien juurelle uudestaan
Tulen poikana pohjoisen tähden


Källa: "http://lirama.net/song/247920"


090929 Sensuella filmer

Tjao,

Idag har man varit på svängen igen med den där gravidkvinnan. Var på barnens hus och kollade på nå grejer jag är ej så insatt för jag är inte gravid eller jag har typ ingen flickvän som är gravid eller inte :) hmm...ja de blir väl bra så :D

Iallafall så var vi på coop arena och käkade lunch och de var väldigt bra käk där idag, de var raggmunkar med sidfläsk och så fanns de fisk i kokossås med potatis plus alla buffésallader osv...

Jag håller på att kolla en film och har ca halva kvar. Var ju tvungen att av bryta lite för att kolla på sensuellas blogg, verkar vara en otroligt härlig tjej, ja jag får alltid skratta gott till hennes videobloggar :) osv...

Imorgon är man fortfarande ledig från jobbet :)
De ska man ta vara på för de händer fan inte ofta...sen kommer jag och jobba så de räcker och jag kan säga de är ej många rutor i almanackan som ej är ifyllda så tur att man trivs på jobbet :)

Nu ska jag tillbaka till the movie

Heippa 

090929 Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

090928 RÖMPPÄVIIKKO

----------Römppäviikko----------
090925-090927


Fredag
Det började med att vi kom till Pajala vid två tiden. Jag lämnade bilen i Pajala så hoppade jag och Janne in i hans bil och gled iväg till Pattes farfar och sen därifrån till Parkajoki där vi la igång saunan.
sen åkte vi en bit till och for och fiskade. Ja de var ju inte så mycket fiskelycka måste jag säga men whiskeyn gick ner bra :D Iallafall när krille om dit och Jag,Janne och Patte hade fiska klart så satte vi oss vi elden och tog de jävla lugnt. Vid åtta tiden så åkte vi till bastun där och grillade första suovas i tacobröd, Janne hade med hela köket i väskan han hade planera detta skit bra och gott som fan blev de.
Efter maten så gick vi in i saunan och drog pille :) alltså öl...
Helt plötsligt så hörde vi något ut ifrån och vi jag sa "är det en hund?" Grabbarna sa "nej fan" men jag öppnade dörren och visslade och då sprang det in en gråhund :) Patte gav den en Hiiloos makkara, den åt den och stack i väg,"vilken cool hund" citat: Patrik
Ja vi belv ju ganska på dragen där så vid ett tiden åkte vi tillbaka in i Pajala då Patte körde som ej hade druckit något.

La vi oss?
Nej för fan då upp till Janne och sprättade öl.
Jag och Janne höll igång till klockan sju på Lördag morgon då vi beslutade att de får räcka för idag eller egentligen inte men på något vis så blev de så iallafall

Denna bild är tagen Lördag 06.30

Någon hadde klöst mig, kuka vittu?

Lördag
Jag vaknade halv ett av att Janne skrek "Helvetti systemi menne kinni kohta" så vi drog en cider var och var som uusia miehiä och drog till systemet där vi köpte maheasti med trikka.

Hur ska man kunna skriva om lördagen när man minns så lite?
Jag ska försöka iallafall....
Festen drog som igång på riktigt vid 18 tiden, vi satt hos Janne. Det var Jag, Janne, Patte, Krille, Jani, Sen kom K-E men några tjejer och en kille vid namn Kalle, Kalle hade koll på läget hela kvällen, ja man kan säga att han höll ögat på tjejerna :D

Krille

Jag då..

Janne

Patte

Här är grabben som höll koll på läget :)

Ja och till krogen vi gick. Det var som folk där denna kväll :)
De var så jäkla mycket folk så man fick vänta med sin beställning hur länge som helst och när jag ändå skriver om de så måste jag berätta om den nya skit krogen i Pajala som heter Jernverket, har ni hört på nå så jävla dumt namn? Ja iallafall en krog i alkisbyn Pajala och ölen tog slut så snart gick alla runt med en cider i handen, fan de såg ut som café Opera... Hade detta varit Rix FM så hade jag dissa Jernverket.

Efter åt så var vi på någon efterfest till Monica i byn och där gick de vilt till kanske jag säga. Men vad som hände där de talar jag inte om på en bloggsite på nätet :)

När vi skulle avsluta denna kväll efter att vi supit i 30 timmar under denna helg så träffade vi på nå lustiga typer från Piteå som var på väg till Korpis men som ej hade nå taxi att ta sig med. Vi ringde men de gick ej så bra, dom frågade även snuten om skjuts men som väntat blev de ett nej, vad som blev av med dom vette fan...

På Söndag kväll kom man hem iallafall. De var en skit rolig helg :) Vi hade ju hur kul som helst...
Man träffade massa folk som man ej sett och säkert fler men de minns jag inte i såfall.


Jan-Stefan


Jag och Jani

Vi tog några Kilkenny oxå :D

----------Idag Måndag----------
Ja idag har man fått vakna vid 6 tiden på morgonen och farit iväg till jobbet i stadsön.
Har varit nå jävla sliten på jobbet, vilken jävla bakis man fått...en se ole rapeata:D
Men nu är man iallafall ledig till Torsdag så man får vila upp sig. Och nu ska jag ladda inför hockey matchen mellan vårat hemma lag som vi kallar för Luleå Hockey dom möter Linköping...Kl 18.55 PPV skulle jag tro att den är i, hur som haver så har jag alla kanaler som de sänds hockey på DOM VIKATIGA matcherna så att säga.


Så här började de engång Heippa


090927 Bakis

hello,

Sitter här i Jannes lägenhet medans han är på jobb.
Idag har man som väntat bakis efter som vi firade römppäviikko, mer info om de när jag kommit hem och tanka över bilderna från i helg på datorn.

Hockey då...
Såg ej matchen men såg sammandraget och har följt de via nätet.
Luleå spelade skit bra och vilka vackra mål. Luleå är poäng maskiner i år och kommer komma bra med laget. De enda jag tycker ser grötigit ut i laget är den defensiva sidan men de tar sig nog när dom kommit mer in i säsongen hoppas jag iaf, håller tummarna för våra svartklädda björnar :D

Och Peter Forsberg fick gör ett riktigt snyggt mål när Modo vann med 2-1 mot DIF
Foppa är foppa :D

Åker hem till stan ikväll så uppdaterar jag säkert ikväll eller imorgon efter jobbet.
Måste vänta en stund till innan man vågar sätta sig i bilen och köra hem.
Blir väl och hyra film strax när janne kommer tillbaka och åka iväg innan åtta hade jag tänkt

Heippa

090925 Packat och klart

Päivä,

Nu är linorna virade och väskan är packade som på en kvinna :D
Har med mycket grejer pga fisket.
Berättar mer om resan på söndag kväll då jag kommer hem, kanske med en och annan bild ;)

Nu mot Römppäviikko i Pajala CITY "big city life"

Heippa

090923 NSD

Denna tar jag med till jobbet imorgon


Vad finns där bakom?

090923 Frågeställning?

Är det okej för män att använda Balsam?

Kommentera ditt SVAR

090923 TV

Har en tvkväll här hemma i brist på annat. Brukar väldigt sällan kolla på tv men nu var det superstars på tv :)
Och just nu är det om värdetransportrånet i efterlyst.

Lägger upp en sliten inne bild på mig och min proteindrink även de oåx i brist på annat :D

 

Imorgon på veckans sista dag ska jag bjuda båda lagen på jobbet på muffins som jag har baka idag, synd att man ej hade hemma laxoberaldropper får de hadde kunna bli roligt hehe :)
Sen har även NSD varit till jobbet och gjort en artikel så jag har ändra den, tycker om att jävlas lite. Det kommer att bli kul och se reaktionerna...

Ilta

090923 Nu ska vi leva, leva livet

Imorgon jobbar jag sista dagen för veckan, fick semester :)
Tack Ketty :D

Så på fredag åker jag till Pajala och lever livet men vi ska på hemlig ort :)
Det är hemligt än så länge så ingen får veta hehe :)

Det är Römppäviikko i Pajala.


Hanna har underhållit mig idag igen ;)
Ja hon är så jävla rolig. Hade hon haft en talkshow så hade hon iaf haft en tittare mer :D

Har baka klart mina blåbärs citron muffins, dom igår blev jag ej nöjd men så måste smaka på dessa.
Men dom ser mkt bättre ut :)

Heippa Kaikki idottit :)

090923 When Teemu comes marching To Römppäviikko again

When Teemu comes marching To Römppäviikko again

Hurrah! Hurrah!

We'll give him a hearty welcome then

Hurrah! Hurrah!

The men will cheer and the boys will shout

The ladies they will all turn out

And we'll all feel gay

When Teemu comes marching To Römppäviikko.

The old church bell will peal with joy

Hurrah! Hurrah!

To welcome home our darling boy,

Hurrah! Hurrah!

The village lads and lassies say

With roses they will strew the way,

And we'll all feel gay

When Teemu comes marching To Römppäviikko.

Get ready for the Jubilee,

Hurrah! Hurrah!

We'll drink him a toast or two or three,

Hurrah! Hurrah!

The laurel wreath is ready now

To place upon his loyal brow

And we'll all feel gay

When Teemu comes marching To Römppäviikko.

Let love and friendship on that day,

Hurrah, hurrah!

Their choicest pleasures then display,

Hurrah, hurrah!

And let each one perform some part,

To fill with joy the warrior's heart,

And we'll all feel gay

When Teemu comes marching To Römppäviikko.


090922 Hullu Mies


Därför kollade man på finsktv när Sverige mötte Finland i Hockey.
Antero Mertaranta är en grym kommentator :)

090922 Falken

Hello,

Har kolla denna film idag som heter Johan Falk gruppen för skärskilda insatser.
Jag tänker inte berätta mer än att Johan Falk som alla fattar spelas av Jakob Eklund börjar arbeta för en grupp som heter GSI.
Dom flesta har väl kanske sett filmen men inte jag förän nu, har inte haft tid att kolla filmer på länge eftersom man har jobba som vanligt. Imorgon blir väl kanske att kolla GSI:2 som är del två i serien av 6.

Angående igår
Om missbrukaren som vart lite väl trött i trapphuset här. Jag ringde ju som sagt polisen 21. Vi samlades alla grannar från tredje och andra planen och snackade lite om han, han är känd i området :)
Man har trevliga grannar, tycker jag då :) Iallafall så gick han härifrån efter lite tjat och han hade fått upp balansen, inte nu för att han gick rakt. Polisen kom förbi kl 24 så alltså tog de tre timmar för dom att komma.
Grannen nertill var ej så villig att han honom framför hennes lägenhetsdörr hela natten.
Undra var han är nu? kanske dyker han upp igen de har han ju gjort förr.

Har kolla på sensuellas blogg idag.
Hon är som rolig :) Eller så är det jag som är lätt road...

Heippa


090922 When love takes over

God dag,

Sitter här och lyssnar på musik som man kan läsa på rubriken.
Idag har jag varit och jobba till 11.30. Hade en kort och bra dag. De är otroligt skönt med korta dagar när man sen är ledig nästa dag och jobbar först kväll på Torsdag :D

Efter jobbet var jag till Ormberget.
Tog först rudan på 2.6 Km efter de sprang jag spåret som är 1.5 Km, istället för att avsluta med de vanliga spåret så sprang jag upp för slalombacken och de kan jag säga är jobbigt.

När man kom in i bilen så åt jag bananen som Bailey delade ut så Tack Bailey :)

Nu nästa ska jag börja steka köttfärsbiffar och koka färkpotatis till :)
De har fått dra i sig alla kryddorna över natten så jag tror de här blir magea :D

Nu kaffe..

When love takes over yeaaah
You know you can’t deny
When love takes over yeaaah
Cause something’s here tonight


Heippa

090921 Polisen

God kväll,

Sitter här hemma och dricker en gainomax Blueberry och kollar på andra delen av här är ditt liv.

När jag kom hem ikväll från jobbet så låg de en man i fosterställning utanför eller inne i entréen.
Jag petade lite på honom så började han snarka högre. Pulsen fanns där, möjligvis så hade han ont någonstans för han höll en krycka i handen men han var väl så packad/hög så sånt kännde han nog ej av...
Jag ringde till störningsjouren dom kopplade mig vidare till Polisen.
Dom sa att de skulle ta en stund...så jag väntar

Imorgon en kort tur till 11.30

Förlåt Marika har reta dig lite väl mycket idag

God natt
      ja 
 Heippa

090921 Tomten Joulupukki


090921 Ny vecka

God dag,

Nu var det en ny vecka igen.
Sitter här och lyssnar på Willie Nelson och dricker kaffe.

Funderar på vad man ska göra idag då?
Jag börjar jobba 16.30 först så man får passa på :) För annars jobbar man Hel dag eller delade turer så då brukar man ej hinna med så mycket och ledighet är helt överskattat just nu...

Nu spelas de Takida - The things we own från youtube, den är jävligt bra men hur gick de till? Kanske var det tomten som skickade en länk innan, vad vet jag?

Nu ska jag ta och ladda mp3n med lite färsk musik så man har till nästa gång man far och springer vilket blir imorgon efter jobbet.

Skulle behöva vara och handla lite. Så man kanske drar mot affären då.
Så man har något att laga...

Heippa

090921 Lasse är bäst!!!


090920 Jultidningar

Har blivit hotad av Marika, jag måste köpa jultidningar av Hennes syrra :0 HJÄLP!!!
Sonja sa vem som säljer dessa...Sonja är Marikas mormor.
Jobbar även med Marikas mamma.

HJÄLP!!! JAG ÄR OMRINGAD!!!!

090920 Stadsöns innretankar

Päivä,

Nu sitter man här hemma igen framför maskinen som är en tidsmaskin men åt andra hållet :)

Har varit och jobba på stadsön en förmiddag och jag tror inte jag har druckit så mycket kaffe på länge. Först morgon kaffe sen kaffe hos två kunder och sen kaffe igen i lokalen och nu kaffe härr hemma :) plus att jag fick under mitt första besök idag prinsesstårta kl 08.00 fan vilken start på morgonen hehe :)

Efter att jag slutade jobbet så byte jag om och körde till Ormberget och tog en liten dinstansrunda på 3,3 km. Det var så härligt väder där på berget så jag hade gärna tagit en kort tur till men hade glömt vattnet så det får bli imorgon om de är lika skönt väder.
Imorgon börjar jag jobba 16.30 först så man hinner göra mycket innan dess, för sov har man ju som slutat med den senaste tiden.

Idag på jobbet har vi pratat mat och mat.
Drog ut lite recept på portergryta så de måste man göra för de är ju otroligt gott. Har ätit de hos Thyne (mitt ex farmor) men hon är ju så jävla duktig på att laga mat så ska man prova själv så kanske man blir besviken hehe :) Nej så dålig är jag ej. Jag tycker om att laga mat bara jag har gott om tid och inte behöver stressa.

Drog även ut ett recept på köttgryta med ansjovis och konjak. De är faktiskt väldigt gott de låter ej mycket för världen med de är de :) Finns recept till de på Tasteline om fler vill prova.

Nu ska jag laga lunch för jag tror inte den blir lagad automatiskt...

Heippa

090919 I en stad som glöder

Moikka,

Har varit och och snurra på stan med Ann sofie och tagit en shake på MAX :)
Men alltid började engång när jag pratade med anso (Hon älskar de smeknamnet) i telefon efter jobbet. Vi hade olika åsiker om husen till vänster om David jöns vägen i sunderbyn. Dom på vänster sida får bara vara i röd färg inget annat men de tyckte ej anso stämmde så vi åkte dit, ja de stämmde.

1-0 till Teemu :)

Är en kändis idag, är med i sensuellas blogg http://sensuella.blogg.se/2009/september/den-dansande-kocken.html

Nu blir de kolla lite manga och Silver Fang innan sängen och demensboken kallar

Heippa

090919 Todella Kaunis

God eftermiddag,

Nu har man tagit sig hem från jobbet ännu engång.
På morgonen drar man tillbaka dit igen.

Just nu så håller jag på att värma pannbiffen till middag och lyssnar på lite musik: Todella Kaunis med Henna Heikkinen från idol suomi 2005 :)

Nyss var morsan, christer, aleksi och hans poliiiis Alexander här på besök. Vi fikade lite magea papperkaka och kanelbulla med en massa JAVA :)

Nu ska jag dra och kolla hur maten har klara sig :)
Sen blir dra sig tillbaka !!!!


Slut ord för idag

Gör aldrig som jag gör utan gör som jag säger
En koskaan mene sänkyyn ruman naisen kanssa

090918 Nu är jag Modevetare


Muotitietoinen nyt mie olen muotitietoinen...ja tyttötkin sen huoma

090918 En ny blogg dag :)

God förmiddag alla patetsika bloggare/bloggläsare,

Nu sitter man här med en kaffekopp i handen och träningskläderna är på. Snart ska jag bege mig till Ormberget för lite backträning :) Det är ju så jävla jobbigt så man måste ladda upp, kaffe är dessutom bra för muskelvärk :)
Till Söndag hade jag tänkt köra en 5 km runda på rasten, får se hur de blir med den saken.

Börjar först jobba kl 17 idag så man hinner med mycket.

På lördag jobbar jag 7.30 - 16.30
Och söndag är det delad 7.30 - 21.00

Och...på måndag fortsätter det.

Posten kom precis så måste gå och kolla om de var nå plus eller minus brev...

Heippa

090917 Torsdag min lediga dag

Idag är det torsdag min lediga dag

Denna bild är tagen idag

Jag puttar en rullstol.
Hur kommer det sig? Några förslag?

p.s
Förtografen är gravid och full som ett ägg
d.s

090917 Joo, mä tajusin ettei, tajusin ettei me

Joo, mä tajusin ettei, tajusin ettei me,
enää nähdä toisiamme.
Mä sanoin hyvästi ystävä hei, e-ei.
Joo, mä tajusin ettei, tajusin ettei me,
enää nähdä toisiamme.
Vaan onko väliä sillä, no ei, e-ei.

Sodankylä, Sodankylä.


Nu börjar de dra mot natten.
Det har blivit mycket bloggande idag. Men de är ju för att man varit ledig idag på veckan enda lediga dag. Nästa vecka blir det samma sak men då heter dagen Onsdag, men har sökt semester nästa helg så jag håller tummarna.

Är fortfarande inne på bra finsk musik. Där uppe är texten från en grupp som heter Maj karma och låten heter Sodankylä.

Nu lyssnar jag på en grupp som heter Viikate - Pohjoista viljaa helvetes bra låt.

Nu har jag svammla med Marika på msn oxå :)
Man får alltid skratta lika mycket...
Nu ska jag dra mig tillbaka och börja tänka på pensionen:)

Heippa


090917 Dagen idag

God kväll,

Ja nu har man landat hemma efter dagens händelser.

Har tvätta och vaxa bilen in och utvändigt.
Sen körde jag ner till hamnen och fotade bilen med min kamera givietvis :)

Visst blev min baby läcker?
Precis som första gången vi sågs :)

När jag ändå var i högsta hugg med kameran så tog jag en bild ut mot vattnet där solen sken.


Nu sitter jag och kollar på en film samtidigt som jag skriver.
En finsk film som jag ahr sett tidigare men fick lust att se igen, den heter Minä ja Morrison.

Imorgon börjar jag jobba först kl 17 så ikväll kan man ta de jävla easy :)

Ska fan hinna med att springa på ormberget innan jobbet imorgon, dit har man ej varit på länge. Man hinner inte lika bra och har inte lika mycket ork när man jobbat. Måste skärpa mig...

Nytt leffan...

Heippa

090917 Dåligt inisiativ

Tjena,

Tycker de var dåligt inisiativ av folk under demonstationen för helgtillägget. Bara 60 personer närvarade.
Tycker fler kunde gått dit, vad är felet?

Vill folk inte ha mer i lön? Var de dålig information från rättvisepartiets arrangörer? Eller tror folk att det räcker med att rida på andras ryggar?

Nu har jag varit och läman in mitt röstkort på kommunal sektion 1 på Gammelstadsvägen 5. Har man inte rösta göra de, det gör skillnad. Har man inte fått röstkort så finns det på sektionen att skriva under en. Alternativ 1 betyder samma sak som att behålla helgtillägget som vi har det nu. Alternativ 2 är inget alternativ :)

Skulel alla tänka att min röst gör ingen skilland så skulle ju ingen rösta och hur skulle de se ut då?
-Tänk på de

Nu middag

090917 Milla

En grymt bra låt av Anssi Kela den heter Milla.
Jag kommer mest ihåg den från en film som heter Minä ja Morrison. Musikvideon visar klipp från den filmen, en jätte bra film. Jag och Elin har även lyssna mkt på den här låten en tid men de är en annan historia...

Heippa taas


090917 Bra musik


Delar ut en bra låt av Anssi Kela, tyvärr så bländar han som fan på spelningen :)

090917 Tuorestai

Tjenare,

Sitter här i lägenheten med en kopp kaffe i handen och lyssnar på finska godingar. Kom just på när Annikki sjöng rosvo roope när Håkan fyllde 50. En skit bra låt. Här är en bättre version med Rautavaara.
Dom som inte fattar vad som sjungs i låten tycker jag synd om :) dom har missa mycket.

Och så har vi ju R-A-K-A-S som väcker många minnen från många fester. Tänk vilka tider man hade men dom ölen, dom vännerna och den här musiken. Måste nog köra en favoriter i repris snart.
 
Sen har vi även denna låt som har spelats mycket och grinats till :)

"Tuo tuska laulun tämän kirjoittaa Tuo tuska kiinni saa kenet vaan
Tuo tuska kiinni saa
Suruhuntusi änn, se viisi vuotta sitten sai hengittä
Sut Joutsenlaulu silloin sai itkemän, sut sai itkemän"

Idag i NSD skriver dom om Burra Luleå hockeys lagkapten.
Han gör sin 16.e...
Får se om man blir den poängmaskinen som dom skriver om. Jag själv tycker att Burra är en stabil spelare för Luleå och en bra lagkapten. Skulle han fixa sig från att vara en stabil spelare till en stabilspelare och en poängmaskin så hade det ju varit toppen.

Nu ska jag börja planera här :)

Bloggar vidare ikväll

Heippa

090916 Hyvä biisi

Lyssnar på Rajraj :) Mycket bra låt.
Härkigt på Pajala marknad varje år man står i fyllan på lördag och lyssnar rajraj :)

090916 Linnasta Linnan

God kväll,

Sitter här och lyssnar på Esa ja Irwini.


Har irwin Goodman som idol och gar haft de i många år.
Han var grym på att göra musik tillsammans med Vexi Salmi. Lyssnade nyss på Esa och Irwin, dom har gjort en del roliga låtar tillsammans, fast deär ju bra om man kan finska om man ska lyssna på de :)

Tog mig precis en carlsberg öl och den hinner ej bli gammal i glaset :)

Fan vad sur man blir på sånt här
Man blir irriterand och sur på sån här människor och man skäms för att vara kille.
Vad är de för fel på folk?

Seriöst? Hur ids dom?
Och kan man gå på något sånt här

Ja de händer mycket skit i världen.


--------------------Mer idag--------------------
Idag händer de väl inte så mycket mer.
har varit förbi hos inkko ikväll och varit och handla på willys.

Så nu ska jag kanske kolla lite av rentun ruusu fick som lust efter allt Irwin lyssnande.

Imorgon har man en ledig dag och den enda denna vecka så den ska jag ta vara på :)
På fredag jobbar jag från 17 en kort tur. Inge problem att gå till jobbet, trivs bra där och fått en massa beröm på sistone. Jag? Fast jag inte gör så mycket väsen av mig men folk brukar gilla mig. Man är ju inte den som står och kliar i huvudet och inte kan sin sak, tvärtom. Man är ju från Tornedalen hehe :) nå för att de finns mycket idioter där som över allt men vi har hög arbetsmoral vi alla som gör grovarbete på golvet!!!

Bloggar mer imorgon

Heippa


090916 Tjocka börsar

Kolla in denna video. Hur har dom råd att spela in sånna här musikvideor?
Måste ju ha kosta som fan, alla lyxprylar, ljudeffekter och kameravinklar.
Men de är ju Irwin så...
Jag menar ett badkar är ju inte billigt att köpa...

090915 Tabbe

Jag måste fan hålla med vilken målgruppsmiss

090915 Luleå Hockey

Kanske...

I början på sommaren så var jag mycket tveksam till LHF.
Men samtidigt visste jag att laget ej var klart och jag tror ej att de är klart ännu heller. Visst Luleå har vunnit alla sina försänongmatcher men de är snart allvaret startar.

Nu är ju Fabbe klar för Luleå sedan några dagar tillbaka så de är ju som ingen nyhet


Så jag tror att de kommer bli ganska så jävla bra kedja med abott bröderna.
tror luleå kan komma långt i år bara dom håller huvudet kallt.
De som jag är tveksam till är Håller våra målvakter? Kommer dom att ta in Henriksson?
Målskyttar har vi, bra backar har vi, kända svenska namn har vi, hungriga spelare har vi....

Håller det?
pallar dom pressen?

jag tror Luleå kommer att sluta på en andra plats i tabellen i år...
Det jag är tveksam till är om dom unga målvakterna pallar pressen och räcker i längden, jag hoppas verkligen de.

Låt elitserien starta

face off


090915 Varför ska DU vara med i facket? rid inte på andras ryggar, Gör skillnad...

Det är väl härligt att gå till jobbet och veta att du inte blir underbetald. För dina kamrater ahr sett till att du får skälig lön för utfört arbete. Dina kamarat ligger också bakom att du inte behöver börja jobba kl 05.00 utan 07.30, de har också sett till att du får ta raster då och då.

När dom ändå varit igång har dom sett till att minimera riskerna för att du ska göra dig illa dig i arbetet. Dom har sett till att du inte behöver jobba till klockan tolv utan kan gå hem 16.15. Men skulle det vara så att du behöver stanna kvar och jobba över så har dina kamrater sett till att du får en hygglig ersättning för detta. Och så måste du erkänna att de är skönt och ha fem veckors betald semester om året.

När du sen ska tvätta dig så har dom sett till att tvättmedelt inte innehåller några farliga kemikalier. Men skulle du bli sjuk så har dom sett till att de finns en företagshälsovård du kan vända dig till. När du ändå är där så kan du passa på att göra kostnadfria hälsoundersökningar.

Men hur blir det om du får tandvärk?
Då har man faktiskt också nytta av sina kamrater dom har sett till att du kan använda dig av arbetstidsförkortningen så du kan ta dig till tandläkaren.
Samma sak gäller om du blir långtidssjuk. Då kan du utnyttja AGS försäkringen som ger dig 10% extra mellan dag 15 och dag 360. Dom har till och med fixa en grupplivförsäkring åt dig som dom efterlevanden har stor nytta av.

Här ser du så omtänksamma dina arbetskamrater har varit mot dig. Det är ju bara synd att du skiter i dom. Men när du sen sitter där ensam och gammal får du ändå svårt att glömma dina kamrater. För dom har fixa så att du får en extra slant i börsen via avtalspensionen.

För ont i ryggen lär du inte ha för du har ju riddit på andras ryggar hela livet.

090914 Måndag igen

Tjenare,

Morgonen började med att man steg upp från sängen, men fasiken vad segt de var :) Jaja men de är ju måndag och de brukar ju vara så efter helgen, men jag har ej rört en droppe. Nej ihlegen har jag hållit på att måla skåpdörrarna, har fått alla bra förutom en som jag behöver ta en till omgång med.

Har varit på jobbet till klockan tolv. Tog och cyklade idag till alla kunderna i Kyrkbyn, det var rätt så skönt väder ute så de gick bra.
Sen är jag kom in i lokalen så tog jag och loggade in på personec självservice som de heter så fint :) Så la jag in en semesteransökan from 25/9 tom 27/9.
Har tänkt åka en vända på Ikea och kanske till Pajala för att hämta min cykel, ja man får ju se vad man ska göra.
Ann-sofie hade som också lust att hänga med till Ikea.

Nu sitter jag här hemma på min rast, har en delad tur vilket är ganska vanligt tycker jag.
Jag har hunnit vara och springa 5 km, duscha, laga mat och ätit har jag oxå gjort, inte illa :)

Klockan 17 ska man vara i tjänst igen.

Nu blir de lite kaffe

Heippa

090913 söndag och Ledigt

Moro,

Idag denna söndag har jag hållit på att måla i sovrummet garderobsdörrarna som ej är så jävla lätta att få helt jämna efter spacklet och slipningen, med dom är ju oxå säkert från 1960 så man får göra sitt bästa och sen får de vara.

Annars är väl denna dag lite si och så tycker jag. Lite tråkiga besked och känslomässigt trist men man får se framåt.

"Where did I go wrong, I lost a friend"

De är så mycket man vill i vissa lägen men det går inte, de är förbjudet, men man vill, så hur ska man då göra?

"I don't quite know, How to say, How I feel
Those three words, Are said too much, They're not enough"


Imorgon så jobbar jag dela tur i Byalaget och samma på Tisdag.

Den 25/9 har jag tänkt åka till IKEA och kanske Pajala vi får se, måste söka semester först. Skulle behöva inhandla lite nya tavlor och sånt. I Pajala så måste jag hämta min cykel som har stått där sen marknaden.

Det har inte ännu blivit av att ta bilder eftersom jag inte är klar här i lägenheten men det kommer när det kommer när jag ids :)

I Fredags var jag på medarbetarsamtal men min chef på Radiomasten och det gick som förväntat bra.
Vi kom överens om att jag eller jag ska göra klart några saker tills nästa samtal, jag har en egen handlingsplan i skallen. När jag ska göra nåt så gör jag oxå de, de är väldigt enkelt :)

Har även börja läsa Demensboken som är studieliteratur men som Dagny Wikström har skrivit bla. Den fick vi i samband med att vi gick utbildningen Demenskörkortet. Kolla detta när dagny förklarar toppmötet
Vi kommer att ha eximination på den så den måste läsas. De är fan spännande läsning när man är intresserad och man möter ju de i arbetslivet varje dag så man känner igen mycket.

Nu ska jag dricka kaffe och kolla vad de oranga från msn är för nåt.


Moi Moi


090912 Hyvää huomenta taasamaantallajat

Tjenare,

Tänkte ta och blogga här lite med första kaffekoppen för dagen. Har varit seg på att blogga men de beror på att jag typ varit boende på Gammelstadshemtjänst/Bya sen har dom bytt golv här hemma så jag har sovit hos Morsan i Boden, ja ni vet platsen där solen aldrig ler ;)

Sitter nu och lyssnar på min idol; Irwin Goodman och en låt som heter Meni rahahommat pieleen.

Nu jobbar jag på Stadsögruppen och Byalaget ute i Gammelstan. Jag jobbar nu 92% och fyller upp de till heltid, och jag måste säga att de är rätt mycket turer på schemat :) Men är like my work så de är inga problem, det som är trist är alla delade dagar när man har 16km till jobbet.

Har lust och dra till Poronpotkumaa och uppleva suruton nuoruusaika om på nytt :D
Funderar på att planera en resa men man måste vara lite ledig oxå :D

Ja golvet som jag har fått till lägenheten blev otroligt bra. Nu håller jag på att spacka skåpdörrarna i sovrummet, dom ser förjävliga ut och sen ska jag lackmåla dom. Till köket har jag tänkt att lägga nya tapeter och ett barbord med barstolar givetvis :) Men när det blir av vet jag ej, allt måste ju inhandlas och finnas tid till allt arbete.

Nu strax ska jag åka mot affären och inhandla lite målarfärg till garderoben.

Heippa

090907 Äta myror de är väldens käk

Hehe titta på detta
http://www.youtube.com/watch?v=OTZf8CJgudI

och detta

http://www.youtube.com/watch?v=_J4npb4NwjI

Skit bra :D

Nya inlägg på min andra blogg

090906 Ny blogg

Har en ny blogg på http://snakeathlet.blogg.se
Kolla in den ni som får ;)

090906 Kväll

Terve,

Orkar man träna idag?
Tror ej de...är som helt slut.

Håller på med nya idéer så vi får se...
Kommer upp här senare...

090806 Ett år och gnäll än

Mikä mikä meni minun päähän silloin
Mitä mitä mitä sinussa mä näin
Nyt sä vikiset ja piipität kuin rotta
Tekis mieli fudaa näköäsi päin
Poistuisitko mun elämästäni
Veisitkö mennessä ruman naamasi


090906 Här har du...


En aina voi sua ymmärtää
oisit ees voinut yrittää
vaikka joskus tuntuu
että kaikki on turhaa
sä koitit muule selittää
ei oo järkee jatkaa elämää
mä tahdoin olla sulle
syy jotkaa huomiseen
sä olit perhonen, jonka siivet
eivät kauas kantaneet
sä väsyit kylpyhuoneeseen
nyt kun öisin katson tähtiin
ja sun kasvos siellä nään
rakastun uudelleen
Et halunnut mua sun maailmaan
vaikka koitin sua niin takastaa
sä sanoit et on parempi mulle
et halunnut satuttaa
kun eilen näin sun itkevän
mä aavistin sun lähtevän
sun silmät katsoi tyhjää
nuku rauhassa, pikkuinen
Sä olit perhonen, jonka siivet
eivät kauas kantaneet
sä väsyit kylpyhuoneeseen
nyt kun öisin katson tähtiin
ja sun kasvos siellä nään
rakastun uudelleen...

090906 Fotograf

Hejsan,

Hörde av Anna att de finns jävligt bra fotografer i Boden. Så om man vill ha ett porträtt kort så kör ca 90 blås genom alla korsningar så får säkert någon med dig på foto plus att du får en fotograftaxa på 1600 kr i brevlådan kanske mer, beror ju på :D

De var allt!!

090804 Några rader

Terve,

Tänkte ta och skriva några rader här.
Idag har jag jobba till kl 16. Har börja få lite små kläm på gatorna i sunderbyn, rutvik och kyrkbyn. Eller iallafall så man hittar till dom flesta kunder, vilket är viktigast hehe :)

Har varit och sprungit en liten runda på Ormberget men jag måste säga att de var rätt så tungt eftersom man var ganska trött. Men otroligt skönt efteråt.

Har även klippt mig idag. sparade igen 500 kr som det kostar att klippa sig hos frissan. Klart de blir bättre hos frissan men man är inte så jävla brydd, gör de själv oxå ganska hyvin :)

Nu ska jag dra till Södra hamn och handla lite och laga mat till imorgon.
Jag jobbar en delad tur imorgon och man vill inte laga mat när man går på timmar kan jag lova.

Moi Moi
kaikki taasamaantallajaat

090902 Kun on pohjalla näin suunta ainoa on ylöspäin

God Morgon,

Sitter här i min lägenhet i min ensamhet och lyssnar på Popeda - Kakskytä Centtiä.
Har nyss för min bror till stads där han ahr börja sin praktik tre gånger i veckan.

Igår var det en väldigt händelserik dag.
Först jobbade jag från 7.30 till 12.00, då märkte jag även att min flexsaldo var nollad från radiomasten men striden är tagen men de är en anna femma.
Efter jobbet åkta jag till Kyrkbyn där jag hämtade en volvo 740 med släp, en jävla häftig bil och köra :) fick även ta upp mina kunskaper med att backa med släp vilket jag kan säga inte är stora men som är mycket större idag.

Efter Kyrkbyn så åkte jag till Boden och käkade och lastade på min brors grejer på släpet och så åkte stereon på och volvon gick mot Luleå :D

När vi kom till Luleå så bar vi upp alla grejer till lägenheten till hans rum. Och men det samma så bärde vi ner Antons grejer till släpet, en flytta in och en annan ut.
Innan vi började köra Antons grejer så körde jag en Malm säng till Hertsön som Ann-sofie och Tommy köpte av min bror för två lakan.
Jag fick även fika :) Ann-sofie hade köpt fika för en nobelfest :D och gott var det med kladdkaka och grädde.
Sen körde vi alla Antons prylar till hans nya lägenhet på Edeforsg.
Vi fick köra två vändor men de var inte ens en KM mellan min och Antons lägenhet. Dom som åkte LLT bussen fick se två svettiga grabbar bära grejer från släpet upp till lägenheten i bar överkropp ;)

När alla grejer var körda så åkte vi till Suomisoffa och köpte en säng till min bror. Det var den snabbaste sängaffären jag varit med om :) Men killar är inte så jävla kompliserade, är den skön och ligga i och den finns i lagret så är det bara att köra på.
Vi gick in på lagret och hämtade sängen. Där kom det emot en kille som jag kollade mycket på, han var så jävla lik Robban som jag har jobbat med på DFA men jag vet ej om det var han, han var då lik som fan jag har ej sett han på länge så jag vet inte. han hade fullt upp med att snacka med nå små tjejer där bak i lagret så det måste vart han :D
Men iallafall vi slängde upp sängen på släpet och brände iväg med Volvon till Örnäset och bar upp det.


Efter det så åkte vi till Ann-sofie och kollade hur det gick med Malmsäng bygget.
Dom hade fått ihop det ganska bra.
Sen åkte vi vidare till Återvinningsstationen på kronan med deras gamla madreasser som luktade foxan :) dom fick flyga och fara.
Efter att vi var klara på Kronan så åkte vi till Orrgränd på Hertsön och köpte ett Gustav skrivbord och datastol via en annons på blocket till min bror, betalde med dom två lakanen som Ann-sofie hade köpt sängen för...

Nu var klockan redan efter 19 så vi åkte och tankade Stefan volvo som vi hade låna från Kyrkbyn och var och handlade på Willys och sen åkte vi tillbaka till Kyrkbyn och lämnade igen bilen i samma skick hoppas jag :) Och så hoppade vi in i min BMW och brände genom stadsön och mot Örnäset. Det blev en lite senare middag igår, den blev klar vid 22 tiden :)

Och nu...
ser det förjävligt ut här inne och Pate Mustajärvis musik hörs i högtalarna.

"Hei tarjoilija tuokaa mulle kolpakko
yhtä kylmä niinkuin aina ennenkin
Mullon kova jano taas ja paksu lompakko
En turhaan tullut oo Ukkometsoon"

Nu blir det kaffe och sen börja röja lite grann...

Heippa


RSS 2.0