090915 Varför ska DU vara med i facket? rid inte på andras ryggar, Gör skillnad...

Det är väl härligt att gå till jobbet och veta att du inte blir underbetald. För dina kamrater ahr sett till att du får skälig lön för utfört arbete. Dina kamarat ligger också bakom att du inte behöver börja jobba kl 05.00 utan 07.30, de har också sett till att du får ta raster då och då.

När dom ändå varit igång har dom sett till att minimera riskerna för att du ska göra dig illa dig i arbetet. Dom har sett till att du inte behöver jobba till klockan tolv utan kan gå hem 16.15. Men skulle det vara så att du behöver stanna kvar och jobba över så har dina kamrater sett till att du får en hygglig ersättning för detta. Och så måste du erkänna att de är skönt och ha fem veckors betald semester om året.

När du sen ska tvätta dig så har dom sett till att tvättmedelt inte innehåller några farliga kemikalier. Men skulle du bli sjuk så har dom sett till att de finns en företagshälsovård du kan vända dig till. När du ändå är där så kan du passa på att göra kostnadfria hälsoundersökningar.

Men hur blir det om du får tandvärk?
Då har man faktiskt också nytta av sina kamrater dom har sett till att du kan använda dig av arbetstidsförkortningen så du kan ta dig till tandläkaren.
Samma sak gäller om du blir långtidssjuk. Då kan du utnyttja AGS försäkringen som ger dig 10% extra mellan dag 15 och dag 360. Dom har till och med fixa en grupplivförsäkring åt dig som dom efterlevanden har stor nytta av.

Här ser du så omtänksamma dina arbetskamrater har varit mot dig. Det är ju bara synd att du skiter i dom. Men när du sen sitter där ensam och gammal får du ändå svårt att glömma dina kamrater. För dom har fixa så att du får en extra slant i börsen via avtalspensionen.

För ont i ryggen lär du inte ha för du har ju riddit på andras ryggar hela livet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0